Omletin Çılgın Hali; Suda Omlet! - Unutmadan Söylemeliyim

2015-11-23

Omletin Çılgın Hali; Suda Omlet!

suda omlet

Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı!
Hangi öğün yeseniz sizi yormaz,, tek çeşitlilikten yana değildir gözünüzü yormaz,, yanına demlik demlik çay içilir arayı bozmaz. Mutluluk size göre nedir bilmem ama benim dünyamda onsuz mümkün değil olmazzz :)


Geçenlerde bir yerlerde görmüştüm bu suda omleti. Mutfakta yeni şeyler denemeyi kendine son zamanlarda misyon belirlemiş bir insan olarak konu kahvaltı olunca gerisi teferrüattır dedim ve denedim.

Yarabbi bu ne kolaylıktır,, bu ne sağlıklıdır,, bu ne yanağı sıkılası,, ağzı öpülesidir :) 

buzdolabı poşeti


Suda Omlet için ekstra tek ihtiyacınız kilitlenebilen poşet ve su koyacağınız tencere.

Omletinizi normal omlet harcını nasıl hazırlıyorsanız aynen o şekilde hazırlıyoruz. Ben direk yumurtları bir kapta çırpıp içine küçük küçük kestiğim dil peynirlerini koydum.
yumurta


Torbamın içine karışımı güzeelce döküp kilitleri bir iki kere kontrol etmek suretiyle kitledim. Bu poşetler tek kullanımlık değil. O yüzden nazik olmakta ve tekrar kullanım için uygun hale getirmekte fayda var.




yumurta

Suyu bir tencerede güzelce kaynatarak su fokurdamaya başladığında poşeti içine atıyoruz. Vee pişmeye bırakıyoruz. Burda ki tek önemli nokta kontrol etmek. Çünkü omlet suda yüzdüğü için heryerin eşit pişmesi için arada poşeti ters taraflarada çevirmek gerekiyor.

,

suda omlet

Veee işte bu kadar. Bu şekilde pişince bu nasıl poşetin içinden çıkıcak yok artık olmaz ki öyle vs. vs. düşüncelerle kendinizi sorgularken bir bakıyorsunuz yumuşacık bir omlet poşetten tabağınıza kayıyor. İşte çılgın kısmı da burda :)

Resimde gördüğünüz benim naçizane omletim. Yağsız,, sağlıklı,, yumuşacık.

O halde sizde deneyin ve Afiyet Olsun :)

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini belirt!

Fikrinizi önemsiyoruz:)