ZERDEÇALIN FAYDALARI! - Unutmadan Söylemeliyim

2017-07-25

ZERDEÇALIN FAYDALARI!


Tayvan’da yapılan araştırma, kahvaltıda bir gram zerdaçal tüketmenin diyabetin ilk evresinde ve bilişsel becerilerinde azalma riski bulunan kişilerin hafızasını güçlendirdiğini gösterdi.
Kahvaltıda bir gram zerdaçal yemenin hafızayı güçlendirdiği belirlendi.
Diyabet teşhisi koyulan 60 yaşın üzerinde kadın ve erkeklerin katıldığı araştırmada, bilim adamları zerdaçalın hafızaya etkisini araştırdı.

Katılımcılar kahvaltıdan önce ve saatler sonra hafıza testine tabi tutuldu. Kahvaltıda bir gram zerdeçal tüketen katılımcılar testlerde daha başarılı oldu.
Araştırmanın sonuçları, “Asia Pacific Journal of Clinical Nutrition” dergisinde yayımlandı. Daha önceki araştırmalar, orta yaşlı diyabet hastalarının beyin hacmi kaybına daha yatkın olduğunu, bunun sonucunda da hafıza ve düşünme becerilerini kaybetme riski taşıdıklarını ortaya koymuştu.(aa)
Zerdeçalın Faydaları
-Sinirleri uyarır.
-İltihap gidericidir.
-Mideyi kuvvetlendirir.
-Nekahat devresini kısaltır.
-Gaz ve idrar söktürücüdür.
-Zerdeçal karaciğer için yararlıdır.
-Verem gibi hastalıklarda faydalıdır.
-Soğuk algınlığı ve astımda faydalıdır.
-Zerdeçal kullanımı hazmı kolaylaştırır.
-Vücutta biriken zehirli maddeleri atar.
-Haricen deri rahatsızlıklarında yararlıdır.
-Solunum yolu enfeksiyonların tedavisinde yararlanılır.
-Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır.
-Deneysel çalışmalarda zerdaçalın kolesterolü azaltıcı etkisi belirlenmiştir.
-Karaciğeri güçlendirir ve karaciğerden toksinlerin atılmasına yardım eder.
Safra kesesi ve safra yollarının fonksiyonel hastalıklarına karşı etkisi zerdeçal yararları arasındadır. Antioksidan etkilidir. Curcuminin antioksidan etkisinin E ve C vitaminlerinden daha güçlü olduğu görülmüştür. Curcumin kansere karşı koruma sağlar ve tümör hücrelerinin çoğalmasını engelleyici özelligi vardır. Yapılan araştırmalarda cilt, kolon, ve gögüs kanseri için faydalı olabileceği görülmüştür. Hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde zerdeçalın Kistik fibroz tedavisinde önemli fayda sağlayabileceği gösterilmiştir.
Zerdeçal Nasıl Kullanılır?
Zerdeçalın kullanılan kısımları meyveleridir. Kurutulan meyveleri toz haline getirildikten sonra baharat olarak kullanılabileceği gibi suda kaynatarak zerdeçal çayı da hazırlanabilir. Zerdeçal bal ile karıştırılıp ya da yemeklere katılarak kullanılabilir.
Karaciğer güçlendirici:Bir su bardağı soğuk bal şerbetine 1 gr. zerdeçal unu karıştırılıp günde 3 su bardağı aç karnına içilir.
Sarılık: Bir su bardağı soğuk bal şerbetine 1 gr. zerdeçal unu karıştırılıp günde 3 su bardağı aç karnına içilir.
Safra artırıcı: Bir su bardağı soğuk bal şerbetine 1 gr. zerdeçal unu karıştırılıp günde 3 su bardağı aç karnına içilir. Zerdeçal 100’den fazla hastalığa iyi geliyor!

Arzu Boyacı

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini belirt!

Fikrinizi önemsiyoruz:)