2022'ye.. - Unutmadan Söylemeliyim

2021-12-28

2022'ye..

 

2022


Yazın çekildiğim fotoğraflara bir baktım da, insanı mutluluktan fazla güzelleştiren bir şey yokmuş bu hayatta..
Frida Kahlo'nun o meşhur ayrılık dizelerinde tablolarında kendini mutsuz çizmesi ne ise fotoğraflarda güzel çıkmakta tam olarak o.

2021'e girerken 'Evde hissettiğimiz bir yıl olsun' dilemiştim...
Kaç kişi evini buldu, kaç kişi yerleşmişken ani bir kira zammı ile mahkemelere düştü, kaç kişinin nakliye arabası yolda kaldı bilmiyorum. Ama Rumi'nin de dediği gibi 'Susuzun suyu aradığı gibi, su da susuzu arar.' 
Suyu hala bulamayanlar, lavabosu tıkananlar, sudan sebeplerle yolu kaçıranlar, bir koca yıl daha geldi önümüze. Merak etmeyin, o da bizi arıyor.

Her sene başına bir dilek koyma hakkımı bu sene 'fotoğraflarda güzel çıkalım' dileğine niyet ediyorum. Belki evreni bu şekilde manipüle ederek hamlelerimi sinsileştiriyor da olabilirim neticede bulunduğum coğrafya dümdüz konuşularak kendimi anlatabileceğim bir yer değil. O halde evrenin bu coğrafyaya düşen kısmının da bundan nasipleneceğini düşünmem gayet normal sanırım.

Anlaşılmak demişken sanırım bu topraklarda en çok anlaşılmak özlemi var. Siyah, beyaz, cam göbeği derken taraflı uyanılan her sabaha 'biz biriz' ve 'yaşamak çok kolay zorlaştıran bizleriz' diye bağırasım var. 

Bağırdığımda çok oldu bu yıl hatta 'çok yemesin, herkeste arabaya binmesin' cümlesine bağırmayıp 'bu görüşüne katılmıyorum' dediğimde oldu...
Gidesimde oldu, kalasımda oldu.
Bir bahçe, iki köpek, üç ağaç, bir de sen ve ben gibi basit bir hayale, 'ulan bu nasıl bu kadar zor oldu' diye ağlayasımda oldu..

Çocukluğumun ayaklarıma takılıp düştüğüm günler oldu, aileme bir kez daha hayran olduğum anlar oldu. Bir sohbetin eksikliğine gücendiğim, bir ince düşünceye sarıldığım, bir sokak köpeğini koruduğum, twitterdan ülke kurtarmaya çalıştığım, ekonomist, sosyalist, itfaiyeci, afad, virolog ve bilumum şeyler olduğum bir yıl oldu. Ülkem sayesinde fikrimin olmadığı hiçbir alanın olmadığı 365 gün daha geride kaldı.

2022 diye etiketleyip zamanın doğrusal olmadığına bir göz kırpmak istesem de hafızam kategorilere ayırmadıkça bir şeyi bulup bana getirmiyor maalesef..

Astrologlar ne kadar 'hapı yuttuk(!)'  dese de, miligramın az olduğuna inanıyor ve hepimizin fotoğraflarda güzel çıktığı ve fotoğraflanıcak binlerce anın olduğu bir yıl diliyorum.

Mutlu Yıllar..

G.

Arkadaşlarınla paylaş

1 yorum

Fikrinizi önemsiyoruz:)