ÇOKTA DERT ETMEYİN! - Unutmadan Söylemeliyim

2017-09-20

ÇOKTA DERT ETMEYİN!


Dün akşam çok çok önemli bulduğum bir insan olan Sinan Canan'ın (Bilmeyenler için lütfen http://uskudar.edu.tr/tr/icerik/1214/prof-dr-sinan-canan-uskudar-universitesinde ) eski katıldığı CNNTÜRK'te ki programlarından birini izlerken beyinle ilgili çok güzel bir sohbetin bana göre önemli yerlerinden birini yakaladım.

Bir dizi araştırma sonucu 'Hayatında %100 güvenebildiği tek kişi olan insanlar alzheimer hastalığına daha az yakalınıyormuş'. Siz bu güzel sohbetin tamamını izlemek isterseniz; https://www.youtube.com/watch?v=oLp8PPPszdg

Hele ki bulunduğumuz çevrede çok şikayet eden, çok umutsuz gözüken çokta çok olan bir sürü tanıdığımız, bildiğimiz var ama sizde eğer ah ben dert ederim o üzülmesin tarafındasanız, işte onu diyorum. ÇOKTA DERT ETMEYİN HERKESİN BİR HAS ADAMI VARDIR!

Tüzel, gerçek, sanal, doğaüstü herkesin bir B planı, bir güvencesi gerçekten var. Bakınız araştırmalarda olmasını söylüyor. Bu olayı çok yönlü düşündüğümde tek sorun, sizin B planınız o kişi fakat onun B planı siz olmayabilirsiniz. Yani ne olur? Güvendiğiniz o dağlara yağmurlar, dolular yağar.

Yani aslında tek adamlık konusuna geliyoruz hemen. Teklik iyi değil. Her zaman C, D, E harflerini de kullanabileceğinizi unutmayın.

Beyin sonsuz güzel bir gizem. Bir de içine bir düşünce girdi mi, eyvah! Öyle atmosferde kaybolmuyor, kaybolmayaşını sevdiğimiz :) 

Çok konudan konuya atlıyorum ama mazur görün korteksimin kalanına zor sahip çıktığım zamanlardayım. Malum Hicri Yılbaşına giriyoruz. Yeni bir başlangıç yapmak her zaman lazım. Bende bu hayırlı başlangıcı çok sevdiğim bir sözle noktalayım;

'İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır. En mükemmel adalet ise, vicdandır.' Victor Hugo.

Güneş




Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini belirt!

Fikrinizi önemsiyoruz:)