KİM O? - Unutmadan Söylemeliyim

2017-01-29

KİM O?

youtube kanalı

Güneş’in Barış Özcan ile ilgili yazdığı yazıyı okuyup Barış Özcan’la tanışıp sevdiyseniz, Güneş’e de o yazıyı okuduktan sonra tavsiye etme fırsatı bulduğum bir başka Youtube aboneliği için hazır olun o zaman!

Evet bu bahsettiğim ve abone olmanızı şiddetle tavsiye ettiğim diğer youtube kanalı;
                                                                  “Kim O”

Marmara Üniversitesi Radyo Televizyon bölümü son sınıf da öğrenim gören beş kişilik bir ekip tarafından kurulan Kim O, youtube’a 6 şubat 2016 tarihinde katılmış olsa da yayınlarına 20 Mart 2016 tarihinde yayınladıkları “Tarihin en sıra dışı insanı” başlığıyla Grigori Rasputin’in hayatını konu alarak başladı.

Sunuculuğunu yine bu beş kişilik ekibin içinde olan İrem Erbaş’ın yaptığı Kim O’nun en son baktığımda 7.167 abonesi vardı ki bana göre bu güzel hazırlanmış videolar için çok çok düşük bir rakam.

Unutulmuş kimseler müzesi fikriyle hayata geçirilen ve tarihe damga vurmuş kişilerin hayatını akıcı ve anlaşılan bir dille anlatan bu güzel projede izlediğim tüm yayınlar ilgimi çekmeyi başarmış olsa da beni gerçekten etkileyen birkaç kişinin Linkini aşağıda paylaşıyorum.


Bir insanın öldürülmesi en fazla ne kadar zor olabilir? Bir kralı oyuncağınız haline getirebilir miydiniz?

Tarihin En Sıradışı İnsanı: Grigori Rasputin…

Size hayatınızı sürdürmek için seçebileceğiniz en sıra dışı mesleği sorsak, cevabınız ne olurdu? Hayatınızda hiç birini kandırdınız mı? Peki hırsızlık yaptınız mı? 

Dolandırıcılar Kralı: Sülün Osman…

Vatandaşı olduğunuz devletten daha zengin olabilir misiniz? Aynı anda hem bir zehir tüccarı, hem de bir hayırsever olabilir misiniz? “Para mı, kurşun mu?” sorusuna ne cevap verirdiniz? 

Pablo Emilio Escobar Gaviria: Beyaz İmparatorluğun Kralı...


Söylediğiniz sözler ile insanları ne derece ikna edebilirsiniz? Zor kullanmadan bir insanın öldürülmesini sağlayabilir misiniz? The Beatles grubunun çıkardığı albüm ya da bir müzik yapımcısının reddettiği kimse, bir canavara dönüşebilir mi? Peki, Annenizin sizi bir sürahi birayla takas etmek isteğini öğrenseniz ne hissederdiniz?

Aptalların Peygamberi: Charles Manson...



Böyle giderse, bunu da ekliyim bunu da ekliyim diye diye ben tüm videoları eklemeden siz tüm videoları izleyin

Sizin de bu yazıyı okuduktan sonra izleyip en çok etkilendiğiniz videoyu yorumda yazarak bizimle paylaşmanız bizi sevindirir.

Şimdiden boş vakitlerinizi geriye dönük videoları izleyerek geçireceğinizi düşündüğüm bu kanalla sizi baş başa bırakıyorum


İyi seyirler…  

Şenol Kaymakçı

Arkadaşlarınla paylaş

2 yorum

  1. çok güzel bir yazı ; başlık,söz, yazı,anlatım Şenol Kaymakçı'nın kaleminden bilgi dolu anlatıcılıkta eklenince sizlere gönülden teşekkür etmek düşer bana.. güzel bir ekip , güzel bir yazı daha ne diyeyim siteye yürekten tebrikler olsun...

    YanıtlaSil

Fikrinizi önemsiyoruz:)