Kardeşim EVLENİYOR! - Unutmadan Söylemeliyim

2016-11-06

Kardeşim EVLENİYOR!

köpek evli çift

Sizin kardeşiniz evlendimi bilmiyorum. Ama eğer evlendiyse, yada üzereyse ne demek istediğimi az çok anlamışsınızdır. Mutluluk, hüzün, burukluk, heyecan. Hepsi bir arada. Sanki beş dakika sonra çok önemli bir sınava girecek gibi, hatta aynı anda güzel bir haber alacak gibi. Herşey birbirine karışmış durumda… 

Hayatınızda öyle insanlar olur ki, onlar kan bağınız olmadan kardeşiniz olur. Sizi başkaları kadar çok yargılar belki ama anne babanızdan daha merhametli davranır. Siz ona en kötü anınızı bile ‘ben bir köpeklik ettim’ diye öyle rahat anlatırsınız. Çünkü bilirsiniz ki karşınızda ne olursa olsun size omuz olucak ve kızgınlığı bir azın birazından fazla sürmeyecek biri var.
Ona en rahat köşenizde olmadığınız kadar rahat açarsınız gönlünüzü. Bir bakarsınız aradan sayamadığınız yıllar kadar çok zaman geçmiş. Dostluk yerini kardeşliğe, aileye, görünmeyen bağlara bırakmış…

Sonra bir gün gözleri parıl parıl yepyeni bir dünyaya adım atacağını anlatmış size. Tam o an boğazına giren düğüm var ya. Evet o işte orda bir süre yer yaparmış.

O düğüme siz mutluluğu, endişeyi, birde uzaksa o dünya, özlemi atarmışsınız. Hemde hiç anlamadan. Bir bakarmışsınız ki o düğümler yıllarınızın getirdiği her şeyi size sormadan dizmiş yanyana..
şiirsokakta
Benim kardeşim evleniyor. Ve onu bambaşka bir dünya bekliyor.
İçimden ellerimle o dünyayı rengarenk boyamak, en neşeli müziklerle çınlatmak, en güzel resimlerle donatmak istesemde; yapabildiğimle kalıp, hiç üşümemesi için Güneş’e hep yakın tutmakla içimdeki düğümlere söz geçiriyorum.

Beraber büyüdüğüm, koca kanatlı meleğimi uçmaya hazırlarken anlıyorum ki. İnsan bu uçuşa hiç hazır olmazmış. 'Hadi uç artık böceğimm!' dermişte, öylesine dermiş işte. İçi öyle demezmiş.
Şimdi onun öyle çok mutlu olmasını istiyorum ki. Dünyadaki herkesin mutluluğu ona gitsin diyecek kadar bencilce. Ama onu özlemenin hüznünü öyle yaşıyorum ki daha uçmadan o boğazımda düğümlenircesine.
melek

Biz hayatta ne yaptıysak boyumuzdan büyük işler yaptık. Acımız, sevgimiz, gidişimiz ve uçuşumuz bile büyük oldu.
Düşünün ki kardeşim daha evlenmeden ben bunu yazdım.
Bugün hem mutluyum hem de sanki kendi kızımı vermiş gibi buruk.

Aman sende demeyin. Ben daha şimdiden böyleysem, kardeşim evlenip gidince varsa rakı, yoksa bir iki peçete birde en moral verici iki cümlenizi alıp bana gelin.

Ama en önemlisi benim kardeşim evleniyor düğününe yarım altından aşağısıyla gelmeyin! (Dertleştik, gülüştük bu konularda benimle tartışmaya girmeyin.)   J

Çok mutlu ol böcüğüm, kardeşim, Mehtap’ım!  

Nerede olursan ol, hep yanındayım. Seni çok seviyorum!



G.

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini belirt!

Fikrinizi önemsiyoruz:)