Her Güzelin 7 Tavsiyesi Vardır - Unutmadan Söylemeliyim

2015-08-31

Her Güzelin 7 Tavsiyesi Vardır

güzellik, cilt bakımı, tavsiyeler, makyaj

Cilt bakımı, güzellik ve makyaj ile ilgili tavsiye ve ipuçları sanırım google'ın en çok arananlarından biri. Ama o kadar çoklar ki hangi biri hafızada kalmalı hangisi olmasada olmalı kafalar karışık :)
Bu yüzden bu aralar en çok alışkanlığa dönüştürülmeli ipuçlarını sizlerle paylaşmak istedim. Buyrun birde burdan bakalım;






cilt bakımı, yüz, yıkama, tavsiye, ipucu
1.

Akşamları makyaj temizleme/yüz yıkamada 60 sn. kuralını uygulayın. İçinizden 60'a kadar sayın ve bu süre boyunca yüzünüzü yıkamaya devam edin.





Bu kural cildinizin çok daha iyi yıkanmasını, siyah nokta oluşumunun engellemesini ve tonikten önce daha temiz bir sonuç almanızı sağlar!







white soap, cleaning, face, skin

2.
Makyaj için kullandığınız araç gereçleri mutlaka haftada bir kez yıkayın!


Hem yıkamak için özel fırça temizleyici solüsyonlarına da ihtiyacınız yok. Beyaz sabun kullanarak fırçaları temizlemek inanılmaz rahat ve yıkadıktan sonra fırçanızı ilk aldığınız gün ki gibi bulmayı da garanti edecek kadar  iddialı bir yardımcı!


natural, mineral, water, makeup, skin, health, tips
3.
Gözenekli bir cildiniz varsa; gözeneklerinizi sıkılaştırmak ve cildinizi taze mineralli bir kokteyl ile ödüllendirip daha sağlıklı görünmelerini sağlamak için sodalardan birini ayırıyoruz ve buz kalıplarına dökerek özellikle banyodan sonra cildimize masaj yaparak sürüyoruz.

Sadece gözenekler için değil bence cilde genel olarak iki banyodan birinde yada saunadan sonra yapılması gerekilen faydalı bir uygulama. Bunun için zamanınız yok yada benim gibi unutkansanız, Sarıkız markasının bunun için ürettiği kendi sodası bile var.

vaseline, foot, feet, care, soft


4.
Kış kapıda,, ayaklar gergin! Özellikle cildi çabuk kuruyan ve çatlayan kişilerde hep duyup hiç denemediğim vazelin mucizesi tam anlamıyla bir gerçek.


Vazelini akşam yatmadan ayaklarımıza bir kaç kat sürüyoruz(elimizi korkak alıştırmayalım) çorapla yada benim gibi 'uyurken mümkün değil o çorap!'çılardansanız çorapsız şekilde yatıyoruz ve ertesi gün yumuşacık bir his ve mutlu ayaklarla uyanıyoruz :)
oil, brow, powerment
5.

Kaş küser mi? Küsüyor işte.. Kaşınızla aranızı düzeltmek yada halihazırda mutlu giden beraberliğinizi güçlendirmek isterseniz ''Keten Tohumu Yağı'' ve ben üşenmem içine Hindistan cevizi yağıda koyarım derseniz, kesinlikle doğru yoldasınız. Son yapılan araştırmalara göre keten tohumu yağı kaş güçlendirmede tam bir marifet timsali!


rose, water, skincare

6.
Gül suyu mu? Hepimiz gül suyunu öyle yada böyle seviyoruz fakat gözenek sorunu olan ve akneli ciltler için gül suyu ara sıra 'meraba' denilmesi gerekilen bir tanıdık. Çünkü Gül Suyu halihazırda ki gözeneklerinizi açmayı pek seviyor ve bu uygulamayı sorunlu bir cilt tipiniz varsa 2 haftada 1 den fazla uygulamanız uzmanlar tarafından kesinlikle önerilmiyor.




uzun saç tavsiye

7.
Saç yıkama rutininizi değiştirin! 
Önce şampuan sonra saç kremi yerine; önce saç kremi, sonra şampuan ve ardından tekrar saç kremi sürün. 
Saçınız daha parlak, daha az kabarmış ve daha gür görünecek.
Bir kere denemekte hiçbir zarar yok.





Her Güzelin 7 Tavsiyesi Vardır'ın başlangıcını yaptım. Sizinde eklemek istediğiniz bir iki şey olur, bu kızcağız da şunu bilmiyor derseniz yorum yapın yada maille ulaşın. Denediklerimizi paylaşalım,, işe yaramayan ürünler koleksiyonculuğunu bir başka bahara bırakalım..


Teşekkürler :)


Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini belirt!

Fikrinizi önemsiyoruz:)