Naturel Festival! Neler Gördük Neler? - Unutmadan Söylemeliyim

2015-12-02

Naturel Festival! Neler Gördük Neler?

naturel fest

Geçtiğimiz hafta sonu Sevtapla beraber Naturel Festivalindeydik. Çakralar, şanslar, bolluk bereketler derken neler gördük neler..



Festival Harbiye Askeri Müzedeydi. Çok büyük olmamakla beraber katılım gayet yerindeydi. Kapıdan içeri girdiğimiz gibi Şems Arslan'ın standını gördük. Kendisini dünya gözüyle gördük, beğendik. Konuşma fırsatı bulamasakta standına ilgi yoğundu ve bizde hızlıca doğal kremlerine göz attık.
Gördüğünüz gibi fotoğraf çekimi konusunda çok başarılı bir günüm değildi o yüzden minnacık koymak durumunda kaldım :)
Şems Arslan (adaşım olur) ürünlerini ayrıca internettende satıyor.
İlgilenenlere duyurulur :)

Tam devam ediyoruz bakına bakına gidiyoruz derken Ender Saraç'ı gördük. Kendisi her standla ayrı ayrı ilgilendi ben şahidiyim :) Ve şunu söylemeden geçemicem bundan sonra Ender Saraç ne derse yer içerim. Öyle fit, öyle yakışıklı, öyle sağlıklı gözüküyordu. Seminer salonunda hacamat yapmış kendisi lakin biz o kısma yetişemedik.

Burada da bir yoga merkezinin eğitmen arkadaşlarından biriyle görüşürken ki delilidir. Her ne kadar deli gönlümüz selfie yapmak istesede kendisini rahatsız etmeyelim dedik öyle de tatlıyız :)
Yoga demişken, festivalde bir çok yoga eğitim merkezi katılım sağlamıştı. Sevtap konuyla çok ilgili olsada ben yumurta ve et yememek gerekiyor kısmından sonrasını dinlemedim :)

Böyle tatlı mı tatlı seçeneklerde vardı. Mevlana tatlısı denemeyenler için bir hatırlatma olsun.
Değişik güzel bir tat. Yöresel bir iki pazar daha mevcuttu. Hatta özellikle ismini bilmediğim bir mantardan yapılmış kahve vardı ki onun hikayesini burada anlatamayacağım:) Kendisinin satışını yapan firmalardan birinin hanım görevlisi bizi satış&pazalarma alanında ''diğer firmayı kötüleme'' ile yapılan ikna çabasının sonucunda ''kamera şakası değilmiş gidelim'' dedirtti.
Demekki neymiş ''kötülemek'' kötüymüş :)
Umarım ablamız da o gün canı neye sıkkınsa halletmiştir, bir daha böyle şakalar yapmaz :)


Şimdi size asıl anlatmak istediğim bir tontiş abilerim, amcalarım var ki.. Çakra,, bolluk bereket,, şans diyen her şeyden kaçarcasına uzaklaşmak isterken sonunda bulduğumuz,, umudumuzdu onlar :)

Tümata, yani Türk Musikisi Araştırma ve Tanıtma Grubu. Sizi kendisine çeken bir müzikle bir bakıyorsunuz kendinizi standlarında bulmuşsunuz. Önlerinde ki bir çok cd ye bakarken bu ne dedik ve yine kötü çekimimden ötürü yüzünü göremediğiniz fakat benimde konuşmaktan ikincisini çekmeye vakit bulamadığım çok tatlı amcam size ''Müzik Terapi''yi öyle güzel anlatıyor ki siz zaten hayran hayran bakarken ilk terapi seansını bitirmiş oluyorsunuz.

*Kökleri Orta Asya'da bulunan ve Anadolu'da gelişimini sürdüren müziğimizin terapi özellikleri, tarafımızdan, günümüzün gelişmiş imkanlarıyla birlikte kullanılmaya ve araştırılmaya çalışılmaktadır. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi psikiyatri kliniğinde başlayan çalışmalar, Berlin'de, Urban Hastahanesinde Dr. L. Gutjahr ve Prof. V. Mechleid ile devam etmiş, Alman denekler üzerinde yapılan EEG ölçümlerinde, beyinde beş ana duygunun kalıpları bulunmuştur (açlık, saldırganlık, mutluluk, hüzün, anksiyete). Hazırlanan CD'ler bu denekler üzerinde denendiğinde geçmişten bugüne aktarılan bu bilgiler doğrulanmıştır.

İsterseniz burcunuza göre isterseniz de makamlarına göre seçebiliyorsunuz. Şahsen ben 2 kendime 1 tane anneme olmak üzere 3 tane aldım. Akşam eve gidince ilk işim cdyi çalmak olmuşken Sevtap'tan gelen "Güneş, bu müzik insana iyi geliyor!'' mesajından sonra size temin ederim ki hem fikirim. Bence bu güzel insanları www.tumata.com adresinden tanıyın hatta bir Salı gününüzü ayırarak onları dinlemeye Sultanahmet'e gidin, gerçekten pişman olmanız zinhar mümkün değil :) Balık şeklinde el yapımı tesbihlerine de bayıldım daha sonra bizzat yerlerinden gidip alıcam :)

Festivalle ilgili genel olarak şunu söyleyebilirim ki; Bu işi gerçekten istediği ve inandığı için yapan kişi sayısı beşi geçmezdi. Şansın, bereketin, bolluğun bir piyasası olmamalı zaten standlar arasında ki fiyat farkından bu işten kim emeğinin karşılığını istiyor kim sizden daha bereketli olmak istiyor anlıyorsunuz. Naçizane fikrim siz aldığınız bir liralık şeye tüm enerjinizi verin,, onu uğurlu sayın o zaten siz onu sevdikçe size güzellik getirmekten başka bir şey yapmaya yanaşmaz :)

G.

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini belirt!

Fikrinizi önemsiyoruz:)