CAN CİĞER KUZU SARMASI TARİFİ - Unutmadan Söylemeliyim

2015-07-21

CAN CİĞER KUZU SARMASI TARİFİ




Bu sözü duyduğumuzda ilk akla gelen bir yemekmiş hissiyatı verse de dostum demenin bile ötesinde arkadaşlar için kullanılan bir kalıptır. Bu sözün bile yeterli olmadığı anlar yaşadığımız arkadaşlarımız vardır.
Şimdilerde bu dostlukları bulmak zor ama ne gariptir ki okeye dördüncü bulan dost oldum sanıyor :) 
Ben de bu yüzden tarifini yapmak istedim, mademki duyduğumuzda ilk aklımıza yemek geliyor, ben de bunu bir yemek tarifi gibi anlatayım.




Gerekli malzemeler:
'Kocaman bir yürek' çünkü bu tencerede değil yürek de pişer.

1 adet 'olgunundan arkadaş' (arkadaşın olgunlaşmış olması şart zira kuzu sarması olucam derken kabak dolması olma olasılığı yüksektir.)    :)


Tarifi:
Yüreğimize öncelikle bir çay kaşığı “güven” koyuyoruz. (ilk önce güveni koyuyoruz çünkü kolay olan bir şey değildir. İyice pişmesi lazım, bakmayın bir çay kaşığı koyduğumuza zaman geçtikçe çoğalır o.)

2. olarak bir su bardağı “sevgiyle harmanladığımız paylaşım” koyuyoruz. (Ben bir su bardağı dedim ama siz elinizi korkak alıştırmayın sevgi ve paylaşım ne kadar çok olursa dostluğunuz o kadar sıkı olur.)

3. olarak çokça “saygı” koyuyoruz. Efenim öyle ki “saygı” kuru fasulyede ki fasulye, yaprak sarmada ki yapraktır, yani o olmazsa olmaz.

Sonlara doğru 1 çimdik huzur, biraz eğlence ve yüreğimiz yettiği kadar kıymet bilme koyuyoruz.

Not: Kıymet bilmek herkeste ve her yerde bulunan bir şey değildir, bulmakta zorlanırsanız bu güzel bloğun sahibi Güneş’e gidebilirsiniz çünkü kendisinde hepimize yetecek kadar vardır. :)

Son olarak can ciğer olacağımız kişiyi yüreğimize koyduktan sonra sıkıca kapatıp pişmesi için uzun bir zaman bekliyoruz.

Veee size tadından yenmeyecek bir dostluk tarifi  “can ciğer kuzu sarmamız” hazırrrr J

Mesela ben bu tarifi Güneş’le yaptım :)  Rabbim hepimize bu tariflerle hazırlanmış sarmaların bolca olduğu sofralar nasip etsin.

Afiyet olsun….

Şenol Kaymakçı

Dip Not: Bloğumun ilk konuk yazarı Şenol'a huzurunuzda bu güzel yazısı ve hiçbir zaman esirgemediği destekleri için çok teşekkür ederim. 

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini belirt!

Fikrinizi önemsiyoruz:)