Fransız Kalmak İstemeyen Fransız Tostu - Unutmadan Söylemeliyim

2015-07-12

Fransız Kalmak İstemeyen Fransız Tostu



Bu seferde ''Tatlı yiyelim,, tatlı konuşalım'' istedim.. Fransızların tostlarla arası çok iyiyse,, bizimde onlara Fransız kalmayacak kadar meraklı :)

Aslında bu ''French Toast'' isimli arkadaşın en güzel kısmı inanılmaz pratik olması.. Bir tarifin listesi ne kadar uzunsa ''Anneme Yaptıracaklarım'' yada ''Denk gelince yerim artık'' listesine geçiş yapıyor. O yüzden siz bu tostu ''En kısa sürede Deneyeceklerim'' listesine ekleyin hatta damak zevkinize göre değiştirin,, yenileyin.



Şimdi gelelim kimdir bu Fransız Kalmak İstemeyen Fransız Tostu? Aslında onun en güzel kısmı evinizde israf olmaması gereken ekmeklerinizin talibi olması. Ama ben ilk denemem olduğu için Focaccia'dan aldığım sütlü ekmeklerden kullandım.

Sütlü ekmekler daha yumuşak bir tat katsın istedim ama bence her türlü ekmekle çok rahat yapılabilecek bir tost. Zaten adı üstünde 'tost'. Sizin içinizden ne geçiyorsa o şekilde değiştirin derim ben..
İlk aşamamızda sıcak çikolata tozuyla bir bardak sıcak sütü karıştırıyoruz ve içine bir paket vanilya ve bir adet yumurtayı kırıp karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Yine evde bulunan ve genelde son kullanma tarihleri bitme tehlikesiyle karşı karşıya kalan paketleri değerlendirmiş oluyoruz..
                                                                                 

                                                                             

                                        1 paket sıcak çikolata

                                                             

                                    1 bardak sıcak süt
                                                                                                                           1 paket vanilya
                                                                                                                           1 adet yumurta





Soğuyan sıcak çikolatamıza ekmeklerimizi düz ve ters olarak bulandırıp,, onlara en iyi gelen çikolata banyosunu yaptırıyoruz,, mutlu oluyoruz,, mutlu ediyoruz :)


Ekmeklerimiz hazır olunca tekrar buzdolabına 5-10 dk. daha soğumaları için müsaade ediyoruz. Ve 10 dk. sonra Nutellayı alıp tostun son aşamasına geçiyoruz. İstediğimiz kadar çikolatayı sürüp üstüne ekmeklerimizi yerleştiriyoruz ve tost makinemize koyuyoruz.. Bu aşamada ne kadar kızarması yada kızarmaması gerektiği sizin göz kararı ve damak tadınıza kalmış..
Son olarak tostumuzun en üst kısmınada nutellamızdan az bir miktar veya dilerseniz krem şanti sürerek üstlerine hindistan cevizini de döküyoruz. Veee Ellerimize Sağlık! Tatlımız hazır :)
Hem evde ki ekmekleri değerlendirdiğimiz,, hem misafirlerimize farklı bir tat sunduğumuz hemde zamandan kazandığımız tostumuzla havamızı atıyoruz,, gururlanıyoruz,, mutlu oluyoruz :)

Afiyet olsun :)

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini belirt!

Fikrinizi önemsiyoruz:)