Hayallerinin Peşinden Koş! Bir gün Mutlaka Yorulacaklar! - Unutmadan Söylemeliyim

2016-05-25

Hayallerinin Peşinden Koş! Bir gün Mutlaka Yorulacaklar!

hayaller
Hepimiz hayallerimizin peşinden koşmak istiyoruz. Risk almak, denemek, daha da çok denemek ruhumuzda var. Peki neden yapamıyoruz? 
Girişimcilik son zamanların en çok destek verilen konusu da olsa, dinleyenlerin sadece bir kısmı buna cesaret edebiliyor. Bende bu vakada kendimi ele almak istedim. 

Peki ben neden koşamıyorum? İşte sebeplerimden top 5 listesi karşınızda.

1-O kadar da yeterli değilim henüz.
2-Ya hayal ettiğim gibi olmazsa?
3-Ailem, bu kadar risk almama izin vermez.
4-Yeterli param yok.
5-Başaramazsam tekrar deneyemem.
vs. vs. liste uzaar gider..

Aslında birşeyler yapıp örnek patron olmayı herkesten çok istiyorum. Özellikle, böyle ucuz işçilik ve şişkin patron egolarını gördükçe "Allah'ım bunu yapmamayı gösterebilmem için bana şans ver!" cümlesini kaç kez kurdum hatırlamıyorum.
Ama Amerika'daki türk yoğurtçusu (bknz. http://www.2saniye.com/haber/yogurtcu-krali-ndan-calisanlarina-gorulmemis-jest/138205 ) gibi örnekleri gördükçe gözlerim dolu dolu oluyor. Olurda bu yazıma denk geldiyse, kendisine yalnızca şunu söylemek istiyorum "Her kuruşunu hak ediyorsunuz!".

İşte böyle insanlar daha çok kazanmalı ve topluma kazandırılmalı. Bazen çok hırslanıp bir fikir bulmalıyım, bulmalıyım, bulmalıyım diyorum. Günün sonunda en büyük fikrim, kesin bu tutmaz, oluyor. Ama koşuyorum. Netleşmemişte olsa, yarım yamalak hatırladığım bir rüyayı anımsamaya çalışıyorum. Kimbilir belki bir gün gerçekten bulurum?

Eğer bir hayaliniz varsa peşinden koşun ve gerçekleştirirseniz lütfen daha öncesinde kim olduğunuzu unutmayın.

"Dünya sana kim olman gerektiğini söylemeden önce, kim olmak istediğini hatırlıyormusun?"

G.

hayaller motivasyonel sözler

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini belirt!

Fikrinizi önemsiyoruz:)