Kendimize Doğal Olarak Bakıyoruz! - Unutmadan Söylemeliyim

2016-03-03

Kendimize Doğal Olarak Bakıyoruz!

naturel

Milyarlarca ürün denemesi yapmış biri olarak son zamanlarda uygulamaya geçtiğim 'doğal ürün ve reçeteler' dönemimde, benim ve çevremdekilerin denemiş ve gururla onaylamış cilt maskesi ve kremlerini huzurlarınızda sunuyorum... Bonus olarak diş beyazlatmasıyla karşınızda :) 


dilimli avokado
Avokadoyu artık duymayanımız kalmadı. İçinde doğal olarak D vitamini barındıran bu meyvenin çeşitli tariflerini ileriki zamanlarda ayrı bir yazı ile detaylandırıcam ama öncesinde herkesin öve öve bitiremediği cilt maskesini mutlaka deneyin derim. Özellikle siyah nokta şikayetleri olanları hayli sevindiren bir karışım kendisi;

Gerekli malzemeler : Avokado, Bal, Zeytinyağı/Bademyağı

Avokadoyu ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkarın. Bal ve bademyağıyla karıştırarak maskeyi yüzünüze sürün ve en az 15-20 dk. bekletin. Maskeyi temizledikten sonra yüzünüze nemlendirici uygulayın.

Şimdi diğer reçetimiz maske sonrası ihtiyacınız olan nemlendirici için;

Kozmetik markalı kremlerinizden bıktıysanız ve bir fark göremiyorsanız bence çok güzel bir geçiş fırsatı. En yakın eczaneye gidiyorsunuz ve Bepanthol ve Madecassol alıyorsunuz. İkisininde fiyatı 10-15 lira civarında. Bepanthol yani eski ismiyle Bepanthene'nin cilt için olanını seçmeyi unutmayın. Sonrası ise çok basit;
İsterseniz küçük bir kapta, isterseniz elinizde iki fındık tanesi büyüklüğünde kremi karıştırın ve uygulayın. Bu karışım yatmadan önce için daha uygun çünkü ikiside güçlü kremler. Ve faydasını görünce sağa sola anlatın :) 


Diş beyazlatma ile ilgili çok fazla araştırma içindeyim. Zira kahve ve çay ile arası haddinden fazla iyi olan birisi olarak gördüğüm her şeyi denemek istediğim doğrudur. Bu konu ile ilgili olarak düzenli aralıklarla diş temizletmeye gitmek en güvenilir çözümüm olsa da, elektrikli diş fırçası, beyazlatma özelliği öne çıkan diş macunları ve acil durumlarda karbonat hala gözdelerim arasında. Son zamanda karşıma çıkan bu tarifi de sizinle paylaşıyorum bir tek onu denemedim umarım hep beraber faydasını görürsünüz :)



diş beyazlatma

Diş tartarlarınızdan nasıl kurtulursunuz?

40 gram ceviz kabuğunu bir bardak suda 20 dk. kaynatın ve süzün. Dişlerinizi günde 3 defa bu suyla fırçalayın. Diş taşlarınızdan kurtulun.




Faydalarını çok çok görmeniz dileklerimle :)

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini belirt!

Fikrinizi önemsiyoruz:)