De'Longhi Kahve Makinesi ile 40 Yıllık Hatırlara! - Unutmadan Söylemeliyim

2015-10-02

De'Longhi Kahve Makinesi ile 40 Yıllık Hatırlara!

kahve, delonghi, kahve makinesi, tchibo


Bir kahvenin 40 yıl hatrı var mıdır bilmiyorum ama güzel bir kahvenin birde yanında sevdikleriniz olanının mutlaka olmalıdır. Bir küçük barista olduğum bu yolda hangi kahve makinesini neden seçtim, iyi mi yaptım, hatırlı gönüllü mü oldu hepsini yazdım. Kahvenizi yanınıza aldıysanız, başlayabiliriz..  


Café Latte’ yi kendimi bildim bileli hayatımdan bir parça olarak görürüm. Hatta bu konuda her gittiğim yerde istisnasız bir gurme edasında içtikçe fikirlerimi söylerim, orta sıcaklıkta olanını geri gönderip kaynaar bir latteyi en mutlu ifademle içerim. Ki biliyorsunuz kahvenin hakiki tabiatında yüksek ısıda süt ve kahve çekimi kesinlikle yoktur ve tadını bozar. Ama ben böyle alışmışım, böyle gelmiş böyle gidiyor.

Uzun zamandır bir kahve makinesi almayı çok istiyordum. Naçizane bir İtalya maceram ve kullanıcı izlenimleri artı geniş çaplı bir internet araştırmasından sonra gördüğünüz ‘’DE’LONGHİ EC 221 B Espresso ve Cappuccino Makinesi’’ni aldım. En uygun fiyat www.ereyon.com.tr de bulunuyordu ve kendisi ile olan ilk alışverişimde hayatımda görmediğim bir hızla ertesi gün kargom benimleydi.
delonghi coffee machine, lavazza espresso, starbucks mug


Peki neden bu makineyi aldım?
Aslında yola Tchibo’nun ‘Cafissimo Latte’ makinesini almayı düşünerek çıkmıştım. Hatta güleryüzlü personelini yüzlerce kez gitmek suretiyle sorularımla bezdirmiştim. Fakat bu makinenin basit arayüzüne karşılık sadece kendi markasının kahvelerini  kabul ediyor olması, kapsül sistemi sebebiyle benim gibi çok kahve tüketen birisi için maliyetli olması ve büyük bir tchibo hayranı olmadığım için köklü  bir İtalyan markası olan DE’Longhi’yi seçtim.

Peki bu makine neler yapabiliyor?
Taze çekilmiş kahvenizle size bir kişilik  ve iki kişilik seçeneği sunan kahve hazneleri ile espressonuzu hazırlıyor. Benim gibi cappuccino yada latte dışında içemem diyenlere buhar çubuğu ile bardağınıza yada süt için özel hazırlanmış çelik sütlüğün içine koyacağınız sütü ısıtıp başarılı şekilde köpürtüyor. Süt kısmı beni en çok düşündüren ve acaba yeterli ısıtıyormu (kaynar sevince) diye çok endişelendirmişti. Hatta ekstra ısıtıp köpürtme sağlayan bir sütlük almayı bile düşünüyordum ki buharın gücü ile tanıştım ve istediğime ulaştım :)
Makinenin teknik özellikleri de diğer modelleri ile karşılaştırınca yeterli düzeyde geldi. Neticede evde yarı profosyonel hazırlanacak bir kahve için tatmin edici özelliklerin hepsine sahip.

Peki nasıl kullanabildim?
İtalya’da buna benzer bir makinemiz evde bulunuyordu. Orada makinesi olmayan insan yok desek yalan söylemiş olmayız fakat yinede herkesin huyu farklıdır, şimdi ayarını bozmayalım dedim ve benim gibi acemi olan fakat gayet başarılı bir şekilde anlatım yapan bir arkadaşı youtube kanalından izledim;

Zaten geri kalanını yapa yapa çözüyorsunuz, buhar tutacağına benim gibi kullanırken herseferinde el değdirmemeye çalışın yeter :)

Makine ile ilgili tek anlamadığım kısım bir zaman sonra yapılması gerekilen bakım. Kılavuzda yazıyor fakat bana pek bir karışık geldiği için daha fazla karıştırmadım o kısmı :)
Ben ilk denememde ‘Lavazza’ dan ‘Qualita Rossa’ isimli kahveyi çektirdim. Mağazada ki personel içiminin yumuşak ve lezzetli olduğunu söyledi ve bencede gayet güzel. Ama bir sonra ki kahvemi Starbucks’tan alıp evde aynı tadı yakalayabilecekmiyim diye denemek istiyorum. Yani gördüğünüz gibi bu şekilde olan makineler size farklı tatlar deneme özgürlüğü tanıyor.

kahve sevgisi, espresso, cappuccinoAma şunu söyleyebilirim ki bu şekilde kahve yapmaya alıştığınızda gerçekten hazır kahveye su koyup içmek hiiç içinizden gelmeyecek. Ben önümüz kış! diyerek kış kasvetini biraz olsun üstümden atmak istedim ve De’Longhi’ye bir şans verdim. Kesinlikle sizede tavsiye ederim.

Aman canım şimdi kim uğraşacak diyorsanız tam otomatik makine almak hala mantıklı bir fikir.
Kahvemizi hazırladığımıza göre camın kenarına geçip sonbaharın seyrine dalabiliriz.


Afiyet Olsun! :)   

Arkadaşlarınla paylaş

6 yorum

  1. Merhaba
    Yaklaşık olarak 3 gündür DeLonghi kahve makinasını kullanıyorum.
    Kahve yapmanın ne kadar eğnelneceli bir hal aldığını size tarif edemem.
    Arkadaşlarıma dahi kahve yapıp ikram etmek bir erkek olarak beni çok mutlu ediyor :)
    Makina çok başarılı, üzerine düşen her şeyi yapıyor
    Gerisi sizin üretkenliğinize ve marifetinize kalıyor :)
    Afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için çok teşekkürler :) Eklemek istedikleriniz olursa benim bir türlü yapamadığım kahve çekirdekleri ve çeşitleri yazısını sizden talip olabilirim :)

      Sil
  2. merhaba, aynı makinayı kullanıyorum. starbucks veranda blend (blonde) öneririm harika oluyor. tek sorun kahveyi çektirirken bir türlü uygun ayarı bulamamış olmamız. esspresso ayarı çok ince geliyor ve kahveyi yakıyor. kalın olunca akmıyor..siz denediniz mi starbucks'tan acaba?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba:) kalın olunca akmama sorununu bende kahve dünyasının kahvesi ile yaşadım. Starbucks hiç denemedim ama yine dönüp dolaşıp kendimi Lavazza'da buldum. Bir kaç denemeden sonra kahve almaya korktum açıkçası :)

    YanıtlaSil
  4. Vallahi bravo güzel bir inceleme olmuş, en azından makineyi almadan kafamdaki soru işaretleri gitti, Tam otomatik makineler hem çok pahalı hem de sanırım bu tarz makinelerle uğraşmak en azından bana daha bir keyif veriyor. Yemek yapan aşçının yeşillik doğrarken çıkardığı ses gibi.. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Begenmenize cok sevindim. :) Denediginiz seyler olursa blogumuzda paylasmaktan memnuniyet duyariz :)

    YanıtlaSil

Fikrinizi önemsiyoruz:)