Eksik bir şey mi var hayatında? - Unutmadan Söylemeliyim

2016-01-12

Eksik bir şey mi var hayatında?

small boy with the dog

Uzun binalar, kalabalık boşluklar, doldurulamayan yarınlar. Neden bu kadar eksiğiz? Gelecek kaygımız her an artarken elimize her aldığımız heves üç gün sonra sönerken, hepimizin unuttuğu bir şey yok mu?

Bence var. Unuttuğumuz şey bizim çoktan doyduğumuz. Pazarlama ve reklam sektörü bizi hep ‘’daha fazlasını iste’’ durumuna güncellerken, yanımızdan geçip giden gözlere, azla yetinecek kadar az’ı bile bulamayan ellere el olduğumuz.

Hep söylerim ‘’Yanınızdaki kötülüğe göz yumarsanız belki size o an zarar vermez ama sizin kapınızdan çıkıp benim kapıma girer,, bir gün benim kapımdan çıkıp sizi bulacağı gibi..’’ Yani, bu günahlar, bu veballer oturduğu koltukta rahatsız edilmezse kendini hep doğruyu yapıyor sanır.
‘’Aman tadımız kaçmasın Ali Rıza Bey’’ modundan, biraz rahat bozarak ve biraz rahatımızı bozarak, korkmayarak ve içimizdeki çocuğun sesini biraz daha açarak bir adım atsak bunların hepsi bitecek.

dünyada hala iyiliğin var olduğunun kanıtı
O iyi insanlar iyi atlara binip gitmedi.. Onlar orada, burada ve içimizde. Bu yıl ne yaparsanız yapın, kendinize sosyal bir sorumluluk alın. Bu yerde gördüğünüz çöpü alıp atmak bile olur. Küçücük adımlarla yarının nasıl değiştiğine inanamayacaksınız.

Bu konu ile ilgili bir hikayeyle yazımı tamamlıyorum. Aşağıda linkini verdiğim videoyuda izlerseniz ne harika olur.

Yaşlı Kızılderili reis kulübesinin önünde torunuyla oturmuş, az ötede birbiriyle boğuşup duran iki köpeği izliyorlardı. Köpeklerden biri beyaz diğeri siyahtı ve on iki yaşındaki çocuk kendini bildi bileli o köpekler dedesinin kulübesi önünde duruyorlardı. Dedesinin sürekli göz önünde tuttuğu iki iri köpekti bunlar. Çocuk, kulübeyi korumak için biri yeterli gözükürken niye ötekinin de olduğunu, hem niye renklerinin illede siyah ve beyaz olduğunu anlamak istiyordu artık.O merakla sordu dedesine;
-Dede bu iki köpeği niye hep kulübenin önünde tutuyorsun? Hem de niye biri siyah diğeri beyaz?
Yaşlı reis, bilgece gülümsedi ve torununun sırtını sıvazladı ve:
-Onlar benim için iki simgedir.
Çocuk :
-Neyin simgesi?
-İyilik ile kötülüğün simgesi. Aynen gördüğün şu iki köpek gibi, iyilik ve kötülük durmadan içimizde mücadele eder.Onları seyrettikçe ben hep bunları düşünürüm.
Çocuk, sözün burasında, mücadele varsa, kazananı da olmalı diye düşündü ve her çocuğa has bitmeyen sorulara bir yenisini ekledi:
-Peki hangisi kazanır bu mücadeleyi?
Bilge reis, derin bir gülümsemeyle baktı torununa :
-Hangisi mi evlat? Ben hangisini daha çok beslersem o kazanır!

Bahsi geçen video; https://www.youtube.com/watch?v=TDmPcF5i5UA

Seyirci kalmayalım..

G.

Arkadaşlarınla paylaş

Fikrini belirt!

Fikrinizi önemsiyoruz:)